Αποτελέσματα ‘I Report 2012’

Συνολική Επίσκεψη στο Διαδίκτυο στο 53.3%

Αύξηση Online Αγορών κατά 43%
1 στους 10 ξοδεύει πέραν των 2000 Ευρώ
99% Αύξηση στα Ταξίδια
 
Αύξηση επίσκεψης σε Social Media κατά 72%
2 στους 3 έχουν το δικό τους προφίλ
Ανεβαίνει το Twitter

Αύξηση επίσκεψης μέσο κινητού τηλεφώνου κατά 75%
To I Phone η επικρατέστερη συσκευή
Εκτόξευση τραπεζικών συναλλαγών μέσω κινητού

10% Επισκέπτεται μέσω Tablet
Σαρώνει το Ι Pad

Τα ετήσια αποτελέσματα του  I Report 2012, του πρώτου συνδρομητικού εργαλείου μέτρησης και ανάλυσης της διαδραστικής συμπεριφοράς του Κύπριου στο Διαδίκτυο, ανακοίνωσαν σήμερα η εταιρία Ερευνών Evresis και η εταιρία υπηρεσιών Διαδραστικού Μάρκετινγκ ImarComms.

Συγκεκριμένα το i report κατέγραψε τη διεισδυτικότητα του διαδικτύου στην Κύπρο να ανέρχεται στο 53.3% για το 2011 με αύξηση 3.1% από την προηγούμενη περίοδο. Δηλαδή πέραν του μισού πληθυσμού ηλικίας 13 και άνω βγαίνει online, με κύριο λόγο επίσκεψης τις γενικές ειδήσεις με 74% και δεύτερο της κοινωνικής δικτύωσης με 55%.   

Ως τρίτο πιο συχνό λόγο επίσκεψης  το i report κατέγραψε τις online αγορές που αναρριχήθηκαν στο 32.4% με αύξηση 43% από την προηγούμενη περίοδο.  Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το 50% από αυτών που αγοράζουν online ξοδεύει πέραν των 1,000 ευρώ ετησίως με σχεδόν ένα στους δέκα να ξεπερνά τις 2,000 Ευρώ.
Ως πρώτη κατηγορία online αγορών παραμένει τα είδη ένδυσης και υπόδησης με 39.9% και αύξηση κατά 12% και ως δεύτερη τα ταξίδια/ξενοδοχεία/εισητήρια με  23.1% και αύξηση κατά 99%.  Ως πρώτη ιστοσελίδα online αγορών καταγράφηκε το Ebay με 44.2%.

Σαρωτική ήταν η αύξηση στα Social Media κατά 72% από την προηγούμενη περίοδο φτάνοντας το 55%. Σχεδόν δύο στους τρεις έχουν δικό τους προφίλ σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης με το 94.7%  από αυτούς στο Facebook και το 19.4% στο Twitter.
«Τα αποτελέσματα του i report  2012 καταγράφουν μια αλματική πρόοδο σε όλους τους τομείς με επίκεντρο την διεισδυτικότητα των Social Media  και την διεύρυνση των online αγορών τόσο σε όγκο όσο και σε αξία », δήλωσε ο Διευθυντής της Evresis Νικόλας Νικολάου. 

Σαρωτική αύξηση κατέγραψε και η χρήση του διαδικτύου μέσω κινητού τηλεφώνου κατά 75% φτάνοντας το 31.7%. Το i report κατέγραψε το i phone να υπερέχει ως η επικρατέστερη συσκευή και τις τραπεζικές συναλλαγές μέσο κινητού τηλεφώνου να τετραπλασιάζονται σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο. 

Σημαντική ήταν και η χρήση του διαδικτύου μέσω Tablet που φτάνει το 10% όσων επισκέπτονται το διαδίκτυο13 ετών και άνω, με το I Pad να κατέχει την πρώτη θέση με διαφορά από τις αντίστοιχες συσκευές και να χρησιμοποιείτε εξίσου από όλες τις ηλικιακές ομάδες μεταξύ 13-44 ετών.

«Το i report 2012 κατέδειξε μεγάλες τάσεις σύγκλισης προς τις παγκόσμιες τάσεις διαδικτυακής δραστηριότητας από τις πλείστες ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού, ιδιαίτερα μέσω έξυπνων συσκευών κινητής τηλεφωνίας αλλά και tablet ενισχύοντας σημαντικά την πορεία προς καθολική σύγκλιση», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ImarComms Περικλής Έλληνας