Αποτελέσματα ‘i report plus’: 2ο Τρίμηνο 2016

Αναρρίχηση αγορών στο 39%

Ο Ιούνιος πρώτος σε αγορές με 65%

Τα περισσότερα ψώνια έγιναν από τις ηλικίες 25 - 34

Ρούχα, τεχνολογία, αεροπορικά εισιτήρια στις πρώτες προτιμήσεις

Skroutz –σταθερή επιλογή στο discount online shopping

Τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου του 2016 του συνδρομητικού εργαλείου μέτρησης και ανάλυσης online αγορών στην Κύπρο – the i report plus - ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία υπηρεσιών ψηφιακού μάρκετινγκ ImarComms.

Το i report plus κατέγραψε την online συμπεριφορά του Κύπριου καταναλωτή για το δεύτερο τρίμηνο του 2016 με τον Ιούνιο να καταγράφει την υψηλότερη αγοραστική κίνηση του τριμήνου με 65%, το Μάιο τη δεύτερη με 52% και τον Απρίλιο την τρίτη με 42%. Η ηλικιακή ομάδα που είχε το μεγαλύτερο ποσοστό αγορών ανά μήνα ήταν η ομάδα 45+ ετών για τον Απρίλιο και οι ομάδες 25-34 ετών για το Μάιο και Ιούνιο.

Συνολικά, οι online αγορές για το δεύτερο τρίμηνο του 2016 καταγράφηκαν στο 39%, με αύξηση 3% από το προηγούμενο τρίμηνο.

Το i report plus κατέγραψε τις περισσότερες online αγορές να γίνονται από ηλεκτρονικό υπολογιστή κατά 73% και ακολούθως από το κινητό κατά 26% και από το Tablet κατά 15%. Η ηλικιακή ομάδα που είχε το μεγαλύτερο ποσοστό σε αγορές από ηλεκτρονικό υπολογιστή ήταν η ομάδα 45+ ετών και σε κινητό και tablet οι ομάδες 35-44 ετών. Οι περισσότερες αγορές έγιναν από το σπίτι κατά 92%.

Όσον αφορά τις κατηγορίες και τα είδη προϊόντων που αγοράστηκαν online, το i report plus κατέγραψε ανάμεσα στις πρώτες κατηγορίες:
• Την κατηγορία Ειδών Ένδυσης με 33%
• Την κατηγορία Τεχνολογίας με 29%
• Την κατηγορία Αεροπορικών Εισιτηρίων με 17%

Όσον αφορά τις ιστοσελίδες και τα online shops απ’ όπου έγιναν οι αγορές, το i report plus κατέγραψε πρώτο το Ebay με 41%, δεύτερη την Amazon με 15% και τρίτο το Asos 12%. Επίσης από τα υπόλοιπα online shops, το i report plus κατέγραψε ανάμεσα στα Top Ten μεταξύ άλλων – το Ali Express με 7%, την Ryan Air με 4% και το Skroutz με 2%.


«Το i report plus κατέγραψε σημαντική αύξηση των online αγορών στο δεύτερο τρίμηνο του 2016 κυρίως λόγω της αύξησης αγορών αεροπορικών εισιτηρίων και διαμονών σε ξενοδοχεία, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι οι περισσότερες αγορές αυτού του είδους έγιναν από το σπίτι και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ImarComms Περικλής Έλληνας.