Αποτελέσματα ‘i report plus’: 1ο Τρίμηνο 2016

Ο Ιανουάριος πρώτος σε αγορές το πρώτο τρίμηνο

Τα περισσότερα ψώνια έγιναν από τις ηλικίες 25 - 44

Ρούχα και τεχνολογία στις πρώτες προτιμήσεις

Ali Express -η νέα επιλογή στο online shopping

Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2016 του συνδρομητικού εργαλείου μέτρησης και ανάλυσης online αγορών στην Κύπρο – the i report - ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία υπηρεσιών ψηφιακού μάρκετινγκ ImarComms.

Το i report παρουσιάζεται για πρώτη φορά με νέα δομή, εμφάνιση και μεθοδολογία ως i report plus προσθέτοντας πιο περιεκτικά reports με έμφαση το δημογραφικό προφίλ της κάθε ομάδας καταναλωτών και τη λεπτομερή συμπεριφορά της στις διάφορες δράσεις της στο διαδίκτυο.

Το i report plus κατέγραψε την online συμπεριφορά του Κύπριου καταναλωτή για το πρώτο τρίμηνο του 2016 με τον Ιανουάριο να καταγράφει την υψηλότερη αγοραστική κίνηση του τριμήνου με 61%, το Μάρτιο τη δεύτερη με 58% και τον Φεβρουάριο την τρίτη με 53%. Η ηλικιακή ομάδα που είχε το μεγαλύτερο ποσοστό αγορών ανά μήνα ήταν η ομάδα 35-44 ετών για τον Ιανουάριο, οι ομάδες 15-24 και 25-34 ετών για το Φεβρουάριο και η ομάδα 35-44 ετών για το Μάρτιο.

Συνολικά, οι online αγορές για το πρώτο τρίμηνο του 2016 καταγράφηκαν στο 33%.

Το i report plus κατέγραψε τις περισσότερες online αγορές να γίνονται από ηλεκτρονικό υπολογιστή κατά 74% και ακολούθως στο κινητό κατά 28% και στο Tablet κατά 15%. Η ηλικιακή ομάδα που είχε το μεγαλύτερο ποσοστό σε αγορές από ηλεκτρονικό υπολογιστή ήταν η ομάδα 45+ ετών, σε κινητό η ομάδα 25-34 ετών και σε Tablet η ομάδα 35-44 ετών. Οι περισσότερες αγορές έγιναν από το σπίτι κατά 95%.

Όσον αφορά τις κατηγορίες και τα είδη προϊόντων που αγοράστηκαν online, το i report plus κατέγραψε ανάμεσα στις πρώτες κατηγορίες:
• Τις κατηγορίες Ειδών Ένδυσης και Τεχνολογίας με 32% έκαστη
• Την κατηγορία Αεροπορικών Εισιτηρίων με 14%
• Την κατηγορία Ειδών Υπόδησης με 12%

Όσον αφορά τις ιστοσελίδες και τα online shops απ’ όπου έγιναν οι αγορές, το i report plus κατέγραψε πρώτο το Ebay με 47%, δεύτερη την Amazon με 14% και τρίτη το Asos 14%. Επίσης από τα υπόλοιπα online shops, το i report plus κατέγραψε ανάμεσα στα Top Ten μεταξύ άλλων – το Ali Express με 6%, την Aegean με 5% και το Booking.com με 3%.


«Το i report plus κατέγραψε την τάση των online αγορών για το πρώτο τρίμηνο του 2016 αναλύοντας τη συμπεριφορά των διαφόρων ηλικιακών ομάδων ως προς τις προτιμήσεις τους σε προϊόντα και υπηρεσίες και αναδεικνύοντας παράλληλα τις νέες αγοραστικές τους τάσεις με τις ηλικίες 25-44 να είναι οι πιο δραστήριες», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ImarComms Περικλής Έλληνας.