Αποτελέσματα ‘iReport’: 2ο Τρίμηνο 2013

 

Ο Ιούνιος επαναφέρει την πορεία ανάκαμψης των online αγορών με 54.7%

Άνοδος σε Οργανωμένα Ταξίδια και  Αεροπορικά εισιτήρια

Αύξηση αγορών από το Γραφείο κατά 59%
 
Σταθεροποιούνται οι αγορές Κινητών Τηλεφώνων στο 15.1%

Ρεκόρ για Cyprus Airways που αγγίζει το 10%

Στρατηγική τακτική συγκράτησης πωλήσεων και πελατών τα local online shops


Τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του 2013 του συνδρομητικού εργαλείου μέτρησης και ανάλυσης online αγορών στην Κύπρο – the i report - ανακοίνωσαν σήμερα η εταιρία ερευνών Evresis και η εταιρία υπηρεσιών διαδραστικού μάρκετινγκ ImarComms.

Το i report  κατέγραψε την online συμπεριφορά του Κύπριου καταναλωτή για το δεύτερο τρίμηνο του 2013 με το Ιούνιο να καταγράφει την υψηλότερη αγοραστική κίνηση του τριμήνου με 54.7%, μακριά όμως  από το ρεκόρ που κατείχε ο περασμένος Ιούνιος του 2012 με 66.1%. Σε παρόμοιο μοτίβο κινήθηκαν και οι υπόλοιποι μήνες με το i report να καταγράφει ως δεύτερο σε online αγορές μήνα τον Μάιο  με 48.4% και ως τρίτο τον Απρίλιο με 41%. Παρόλο που υπάρχει σημαντική μείωση από το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους αυτό το τρίμηνο δείχνει σημάδια ανάκαμψης μετά από την γενική πτώση του πρώτου τριμήνου του 2013.Συνολικά, οι online αγορές κατέγραψαν αύξηση της τάξης του 1.3% από το προηγούμενο τρίμηνο του 2013 φτάνοντας το 32.6% με τις ενδείξεις ότι αυτή η άνοδος θα συνεχιστεί και στο επόμενο τρίμηνο φτάνοντας τα επίπεδα προ της 15 Μαρτίου.   Σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012 παρατηρήθηκε μείωση κατά 2.3%.Το i report κατέγραψε σημαντική αύξηση στις online αγορές που έγιναν από το Γραφείο κατά 59% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Παράλληλα κατέγραψε αύξηση σε  αγορές που έγιναν μέσο Tablet  κατά 7%. Το 91.7%  των online αγορών έγιναν από το σπίτι και το 16.9% από το κινητό.«Τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του 2013 καταδεικνύουν τον Ιούνιο  ως τον μήνα ουσιαστικής ανάκαμψης των online αγορών και την επιστροφή στην ανοδική πορεία που καταγράφηκε στο παρελθόν και που θα συνεχίσει και στο επόμενο τρίμηνο», δήλωσε ο Διευθυντής της Evresis Νικόλας Νικολάου.  

Όσον αφορά τις κατηγορίες και τα είδη προϊόντων  που αγοράστηκαν online, το i report κατέγραψε:

Πρώτη  την κατηγορία Ειδών Ένδυσης  με 42.1% με οριακή αύξηση από το προηγούμενο τρίμηνο, με τα αθλητικά ρούχα να βρίσκονται  στο 51.7% και τα  ρούχα εργασίας να φτάνουν στο 63.9%. 

Δεύτερη την κατηγορία των Οργανωμένων Ταξιδιών με 19,8% και αύξηση 13.2%.

Τρίτη την κατηγορία Αεροπορικών Εισιτηρίων με 16.3% και αύξηση 2.8%.

Η κατηγορία Κινητών Τηλεφώνων σταθεροποιήθηκε στο 15.1% κατέχοντας της τέταρτη θέση.  

Όσον αφορά τις ιστοσελίδες και τα online shops απ’ όπου έγιναν οι αγορές, το i report κατέγραψε πρώτο το Ebay να εκτοξεύεται στο 58.2% με αύξηση 11.1%, δεύτερο ακολουθεί το Amazon με 26.4% και μικρή μείωση 0.3% και τρίτο το  Asos με 19.5% και αύξηση 1.8%.  
Τέταρτη ακολουθεί η Cyprus Airways που αναρριχήθηκε για πρώτη φορά στο 9.3% και πέμπτο το Pame Diakopes με 6.2%.
Επίσης από τα υπόλοιπα online shops, το i report κατέγραψε ανάμεσα στα Top Ten μεταξύ άλλων - την Aegean με 5.9%, το Net-A-Porter με 5.8%, Strawberry Net με 5.2% και River Island με 4.0%.  

Σε ερώτηση ποιός είναι ο κύριος λόγος που ψωνίζουν online 7 στους 10 απάντησαν ότι ‘είναι πιο φθηνά’.