Αποτελέσματα ‘I Report 2014’


Συνολική Επίσκεψη στο Διαδίκτυο στο 61.4%

Κύρια ενδιαφέροντα οι Ειδήσεις, τα Social Media και τα Αθλητικά
Σχεδόν οι μισοί αγοράζουν ρούχα online
1 στους 4 αναζητά εργασία μέσω διαδικτύου


Αύξηση καθημερινής επίσκεψης σε Social Media
Στo Facebook η μεγαλύτερη κινητικότητα
Μειώνεται η χρήση σε άλλα δίκτυα

Κινητά και Tablet συνεχίζουν την άνοδο
To Samsung υπερδιπλασιάζει την διαφορά του από το I Phone
To ipad παραμένει η πρώτη αγάπη


Τα ετήσια αποτελέσματα του I Report 2014, του πρώτου συνδρομητικού εργαλείου μέτρησης και ανάλυσης της διαδραστικής συμπεριφοράς του Κύπριου στο Διαδίκτυο, ανακοίνωσαν σήμερα η εταιρία Ερευνών Evresis και η εταιρία υπηρεσιών Διαδραστικού Μάρκετινγκ ImarComms.

Το i report κατέγραψε τη διεισδυτικότητα του διαδικτύου στην Κύπρο να αυξάνεται στο 61.4% για το 2013 με αύξηση 3.3% από την αντίστοιχη περίοδο. Δηλαδή πέραν των 6 στους 10 ηλικίας 13 και άνω είναι χρήστες του διαδικτύου με κύριο λόγο επίσκεψης τις γενικές ειδήσεις με 80.7% και δεύτερο της κοινωνικής δικτύωσης με 60.9%.

Ως τρίτο πιο συχνό λόγο επίσκεψης το i report κατέγραψε τις αθλητικές ειδήσεις που αναρριχήθηκαν στο 33.9% ενώ αμέσως μετά ακολουθούν οι online αγορές με 32.7%. Αξιοσημείωτο είναι ότι για πρώτη φορά έχουμε την κατηγορία ανεύρεση εργασίας που αποτελεί τον πέμπτο λόγο επίσκεψης στο διαδίκτυο με 22.7%.

Ως πρώτη κατηγορία online αγορών παραμένει η κατηγορία είδη ένδυσης και υπόδησης με 47.2% και αύξηση κατά 5.8% και ως δεύτερη τα ταξίδια/ξενοδοχεία/εισητήρια με 34.4% και αύξηση κατά 7.8%. Ως Τρίτη κατηγορία αναδείχτηκαν οι συσκευές τηλεφώνου με 17.2%, και ως τέταρτη τα καλλυντικά με 16.6%.


«Τα αποτελέσματα του i report 2014 επαληθεύουν την αναμενόμενη άνοδο στη χρήση του διαδικτύου για συνεχή ενημέρωση και αγορές online αλλά και για εξεύρεση εργασίας αποτελώντας την άμεση και οικονομική διέξοδο στις προκλήσεις της οικονομίας», δήλωσε ο Διευθυντής της Evresis Νικόλας Νικολάου.

Σημαντική ήταν και η καταγραφή της συμπεριφοράς των χρηστών στα Social Media. Γενικότερα 65.9% έχει δικό του προφίλ σε δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης με σημαντικά ποσοστά σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Το Facebook εξακολουθεί να κατέχει την μερίδα του λέοντος καταγράφοντας πέραν του 96% των χρηστών να το χρησιμοποιεί πετυχαίνοντας και μια μικρή άνοδο από πέρσι, ενώ άλλα εξίσου παραδοσιακά δίκτυα παρουσίασαν μειώσεις. Παρόλα αυτά, παρατηρήθηκε αύξηση της επισκεψιμότητας σε καθημερινή βάση σε διάφορα τακτά διαστήματα καθ’ όλη την διάρκεια της μέρας σε όλα τα δίκτυα.

 

Αύξηση κατέγραψε και η χρήση του διαδικτύου μέσω κινητού τηλεφώνου φτάνοντας το 40.3% και αύξηση 6.3% από την προηγούμενη περίοδο με την Samsung να ξεπερνά την Apple στο υπερδιπλάσιο σε τηλεφωνικές συσκευές αλλά όχι ακόμη και στα Tablets. Οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου προτιμούν να κάνουν τις τραπεζικές τους συναλλαγές μέσω κινητού.

H χρήση του διαδικτύου μέσω Tablet έχει αυξηθεί στο 25.2% όσων επισκέπτονται το διαδίκτυο, ηλικίας 13 και άνω, με το I Pad να κατέχει την πρώτη θέση έναντι της Samsung. Τα κυριότερα Applications που κατεβάζονται αφορούν κοινωνικά δίκτυα, παιχνίδια και ενημέρωση.

«Το i report 2014 μεταξύ άλλων κατέδειξε μια πιο συστηματική χρήση των Social Media σε πιο καθημερινή βάση όπου οι χρήστες εμπλέκονται πιο ενεργά επηρεαζόμενοι σημαντικά, όπως παραδέχονται, για αγοραστικές επιλογές και αποφάσεις», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ImarComms Περικλής Έλληνας