Αποτελέσματα ‘I Report’: 2ο Τρίμηνο 2015

Οι online αγορές ακολουθούν τον υδράργυρο καταγράφοντας το μεγαλύτερο ποσοστό online αγορών όλων των εποχών ξεπερνώντας το φράγμα του 35%

Διπλασιάστηκαν οι αγορές από Tablet

Πρωτιά σε Καλοκαιρινή Μόδα και Ρουχισμό

Ξενοδοχεία, Αεροπορικά Εισιτήρια και Οργανωμένα Ταξίδια στις πρώτες θέσεις

Οι Άντρες προτιμούν να ενημερώνονται για προϊόντα και τιμές μέσω search engines, ενώ οι Γυναίκες μέσω γνωστών και φίλων (friend engines!)

Τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου του 2015 του συνδρομητικού εργαλείου μέτρησης και ανάλυσης online αγορών στην Κύπρο – the i report - ανακοίνωσαν σήμερα η εταιρία ερευνών Evresis και η εταιρία υπηρεσιών διαδραστικού μάρκετινγκ ImarComms.

Το i report κατέγραψε την online καταναλωτική συμπεριφορά του Κύπριου καταναλωτή για το δεύτερο τρίμηνο του 2015 με τον Ιούνιο να καταγράφει την υψηλότερη αγοραστική κίνηση με 59.9% και μείωση 5% από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014. Οι υπόλοιποι μήνες ακολούθησαν παρόμοια πορεία με τον Μάιο να καταγράφει 51.2% και μείωση 4% και τον Απρίλιο 46.9% και μείωση 3%.

Παρόλο που οι πολλαπλές μηνιαίες αγορές έτυχαν μείωσης, οι συνολικές online αγορές κατέγραψαν το ψηλότερο ποσοστό όλων των εποχών φτάνοντας το 35.6% με άνοδο 2.5% από το περασμένο τρίμηνο και σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014 η άνοδος ανήλθε στο 1.4%. Δηλαδή έγιναν πολλές αγορές από τους καταναλωτές μέσα σε ένα μόνο μήνα και όχι λίγες κάθε μήνα όπως συνηθιζόταν μέχρι σήμερα.

Το i report κατέγραψε ότι το 24.1% των συνολικών online αγορών του δευτέρου τριμήνου του 2015 έγιναν από Tablet, σχεδόν διπλάσιο από την αντίστοιχη περίοδο πέρσι. Επίσης 31.4% έγιναν από κινητό τηλέφωνο και 75.3% από ηλεκτρονικό υπολογιστή.

«Τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου του 2015 καταδεικνύουν το μεγαλύτερο ποσοστό online αγορών όλων των εποχών, που παρά την οικονομική κρίση συνεχίζει να καταγράφει άνοδο σε όλο και περισσότερες κατηγορίες αγαθών με περισσότερο από το ένα τρίτο των καταναλωτών που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο να αγοράζει σταθερά online », δήλωσε ο Διευθυντής της Evresis Νικόλας Νικολάου.

Όσον αφορά τις κατηγορίες και τα είδη προϊόντων που αγοράστηκαν online, το i report κατέγραψε: Πρώτη την κατηγορία Ειδών Ένδυσης με 47.2% και αύξηση 2.5% από το προηγούμενο τρίμηνο, με τα αθλητικά ρούχα να αυξάνονται στο 81.4% και τα ρούχα εργασίας να μειώνονται στο 32.7%
Δεύτερη την κατηγορία των Ξενοδοχείων με 36.9% και αύξηση 4.6%
Τρίτη την κατηγορία Αεροπορικών Εισιτηρίων με 30.6% και εντυπωσιακή αύξηση 11.6%
Τέταρτη την κατηγορία Ταξιδιών με 27.9% και σημαντική άνοδο 9.2%
Πέμπτη την κατηγορία των καλλυντικών με 26% και αύξηση κατά 1.8%

Όσον αφορά τις ιστοσελίδες και τα online shops απ’ όπου έγιναν οι αγορές, το I Report κατέγραψε το Ebay να παραμένει σταθερά πρώτο με 63.1% με μικρή μείωση 0.9. Δεύτερη ακολουθεί η Amazon με 22.2% με μικρή αύξηση 0.6% και τρίτη η Ryan Air με 17.3% και αύξηση 3.2%.

Από τα υπόλοιπα eshops που ακολουθούν, το I Report μεταξύ άλλων κατέγραψε το Asos με 15.2%, το Hotels.com με 10%, το Feel unique με 7.9%, το Victoria’s Secret με 4.9% και το Taxidia mprosta στο 4.6%.

«Το δεύτερο τρίμηνο του 2015 κατέγραψε μια πολύ μεγάλη δυναμική στις online αγορές κυρίως από τα διεθνή eshops και τις παραδοσιακές κατηγορίες που βλέπουμε την καλοκαιρινή περίοδο με σημαντικές αυξήσεις περισσότερο στο συνολικό αριθμό αγορών παρά στο ποσό της κάθε αγοράς», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ImarComms Περικλής Έλληνας.