Αποτελέσματα ‘i Report Plus’: 3ο Τρίμηνο 2016

Μείωση αγορών στο 33%

Ο Σεπτέμβριος πρώτος σε αγορές με 70%

Τα περισσότερα ψώνια έγιναν από τις ηλικίες 25 - 34

Τεχνολογία και καλλυντικά με μεγάλες αυξήσεις

To Ali Express για πρώτη φορά ξεπερνά το Asos

Τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του 2016 του συνδρομητικού εργαλείου μέτρησης και ανάλυσης online αγορών στην Κύπρο – the i report plus - ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία υπηρεσιών ψηφιακού μάρκετινγκ ImarComms.

Το i report plus κατέγραψε την online συμπεριφορά του Κύπριου καταναλωτή για το τρίτο τρίμηνο του 2016 με το Σεπτέβριο να καταγράφει την υψηλότερη αγοραστική κίνηση του τριμήνου με 70%, τον Ιούλιο τη δεύτερη με 56% και τον Αύγουστο την τρίτη με 55%. Η ηλικιακή ομάδα που είχε το μεγαλύτερο ποσοστό αγορών ανά μήνα ήταν η ομάδα 35-44 ετών για τον Ιούλιο και το Σεπτέβριο και η ομάδα 45+ ετών για τον Αύγουστο.

Συνολικά, οι online αγορές για το τρίτο τρίμηνο του 2016 καταγράφηκαν στο 33%, με μείωση 6% από το προηγούμενο τρίμηνο το οποίο είχε καταγράψει ρεκόρ ανόδου.

Το i report plus κατέγραψε τις περισσότερες online αγορές να γίνονται από ηλεκτρονικό υπολογιστή κατά 69% και ακολούθως από το κινητό κατά 31% και από το Tablet κατά 16%. Η ηλικιακή ομάδα που είχε το μεγαλύτερο ποσοστό σε αγορές από ηλεκτρονικό υπολογιστή ήταν η ομάδα 45+ ετών και σε κινητό και tablet οι ομάδες 35-44 ετών. Οι περισσότερες αγορές έγιναν από το σπίτι κατά 93%.

Όσον αφορά τις κατηγορίες και τα είδη προϊόντων που αγοράστηκαν online, το i report plus κατέγραψε ανάμεσα στις πρώτες κατηγορίες:
• Την κατηγορία Τεχνολογίας με 35% και αύξηση 6% από το προηγούμενο τρίμηνο
• Την κατηγορία Ειδών Ένδυσης με 31% και μείωση 2% από το προηγούμενο τρίμηνο
• Την κατηγορία Αεροπορικών Εισιτηρίων με 14% και μείωση 3% από το προηγούμενο τρίμηνο
• Την κατηγορία Καλλυντικών με 9% και αύξηση 6% από το προηγούμενο τρίμηνο

Όσον αφορά τις ιστοσελίδες και τα online shops απ’ όπου έγιναν οι αγορές, το i report plus κατέγραψε πρώτο το Ebay με 54% και αύξηση 13% από το προηγούμενο τρίμηνο, δεύτερη την Amazon με 23% και αύξηση 8%, και τρίτο το Ali express με 13% και αυξηση 6%. Επίσης από τα υπόλοιπα online shops, το i report plus κατέγραψε μεταξύ άλλων – το Asos με 8%, το Booking.com με 5%, την Cobalt με 2% και το Eshop με 2%.

«Το i report plus κατέγραψε γενική μείωση των online αγορών το τρίτο τρίμηνο του 2016 κυρίως λόγω της σύγκρισης με την αύξηση ρεκόρ που καταγράφηκε το προηγούμενο τρίμηνο που δεν συνεχίστηκε. Παρόλα αυτά, πολλές κατηγορίες συνέχισαν την ανοδική τους πορεία με την τεχνολογία και τα καλλυντικά να καταγράφουν μεγάλες αυξήσεις σε περιόδους που παραδοσιακά δεν είχαν ανόδους», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ImarComms, Περικλής Έλληνας.